A nyár a pihenés, kikapcsolódás időszaka a többség számára, azonban szép számmal akadnak olyanok is, akik ilyenkor dolgoznak legtöbbet, hiszen ilyenkor vannak olyan idénymunka-lehetőségek, amelyekkel igazán jól lehet keresni.

Az építőiparban, a vendéglátásban vagy például a mezőgazdaságban is ilyenkor van szükség leginkább a munkaerőre, míg az év többi évszakában kevésbé. Hogyan tovább, ha vége a nyárnak és a jól fizető idénymunkának? Ha az év 365 napján szeretnél kiemelkedő fizetést, válaszd a külföldi munkavégzést! 

Kiváló kereset – nem csak nyáron!

Nem, most nem arról lesz szó, hogy vállalj plusz műszakot, túlórákat, másodállást, vagy dolgozz hétvégén is, hogy a hónap végén több pénzt tudj hazavinni!

Ha jobb életszínvonalra vágysz anélkül, hogy a munka a teljes magánéletedet bedarálná, itt az ideje fontolóra venned a külföldi munkavégzés lehetőségét! 

Most biztosan arra gondolsz, hogy a fizetésed jelentős része elmenne szállásra, rezsire és biztosításra, ráadásul nyelveket sem beszélsz, így esélyed sem lenne külföldi munkához jutni.

A jó hír az, hogy ennek nem kell így lennie. Ha magyar munkáltatón keresztül helyezkedsz el, akkor annak ellenére, hogy Németországban dolgozol majd, magyar munkatársaid lesznek, magyar TB-d mellett külföldön is biztosított leszel,  és adójogszabályok alapján adózol, és munkaadód biztosítja számodra a szállást és a rezsit.

 

Külföldi fizetések – erre számíthatsz!

Külföldi munkavégzéssel a magyar jövedelmednek akár a többszörösét is megkeresheted. Különösen jó kereseti lehetőségekre számíthatsz most, hogy az euró árfolyam megemelkedett, ugyanis ezáltal tovább nőttek a külföldi fizetések. 

Ha például betanított munkásként helyezkedsz el, átlagosan nettó 1600 eurót utalnak majd a bankkártyádra tisztán (tehát ez az az összeg, amelyből az adót már előzőleg levonták).

Tavaly, amikor 350 Ft volt egy euró, 560.000 Ft-nak felelt meg az 1600 euró, most viszont már 400 Ft-ra emelkedett az értéke, ami 640.000 Ft-os fizetést jelent.

S mivel a termelés egész évben folyik, nem csupán a nyári hónapokban, hanem télen is hasonló jövedelemre számíthatsz! 

Nem fog a magánéleted rovására menni a munka

Nem kell attól tartanod, hogy külföldi munkavállalás esetén le kell mondanod a családodról és a magánéletedről. Egyrészt nem kell túlóráznod, plusz műszakokat vállalnod, másrészt minden hónapban kapsz majd egy hetet, amit pihenéssel tölthetsz, s ilyenkor akár haza is mehetsz a családodhoz. 

Ha szeretnél félretenni, ha jobb életszínvonalra vágysz, válaszd a külföldi munkalehetőséget magyar munkáltatón keresztül!