Ha önállóan, álláshirdetésre jelentkezve találsz külföldi munkát, akkor mindenről magadnak kell gondoskodnod. Ha azonban magyar cégen keresztül vállalsz külföldi munkát, jó, ha tisztában vagy vele, hogy mi az, amit a munkáltató biztosít számodra, s mi az, ami mindenképpen kerüljön be az utazótáskába az első kiutazás előtt. Ehhez adunk most egy kis segítséget, hogy tudd, mire számíts. 

Ha munkavállalás céljából utazol külföldre, fontos kérdés, hogy mit vigyél magaddal, hiszen nem egy-két napra, hanem minimum hetekre mész ki, ezért jó, ha minden szükséges holmi a rendelkezésedre áll. 

Amennyiben a betonvas.eu-n keresztül vállalsz külföldi munkát, nem szükséges szállásról gondoskodnod, és a rezsivel sem kell foglalkoznod, hiszen ezeket a munkáltató biztosítja számodra. Sőt, a munkába járás költségeit is elfelejtheted, mivel kihelyezett céges autók állnak majd a rendelkezésedre, melynek költségeit a munkáltató állja. 

Ezekre a dolgokra biztosan szükséged lesz az első kiutazás során: 

  1. Élelmiszer: enni- és innivalóról magadnak kell gondoskodnod. Vannak, akik otthonról visznek magukkal tartós élelmiszereket, míg mások helyben szereznek be mindent. 
  2. Tisztálkodószerek: ezekre ugyanaz vonatkozik, mint az élelmiszerekre – mindegy, hogy viszed, vagy a közelben lévő üzletben veszed meg, a lényeg, hogy biztosításuk a Te feladatod. 
  3. Ágyneműhuzat: minden szálláshelyen kapsz ágyneműt, így párnát és takarót nem kell cipelned, viszont huzatot mindenképpen hozz magaddal! 
  4. Költőpénz: nagyon fontos, hogy még otthon válts eurót, és ne forintot vigyél költőpénznek, mert nem fogod tudni kint beváltani! 
  5. Ruha, munkaruha: a próbaidő után már munkaruhára sem lesz szükség, azt is a cégtől fogod kapni, viszont a próbaidő alatt neked kell gondoskodnod acélbetétes, zárt lábbeliről, hosszú nadrágról, illetve, ha hegesztőként fogsz dolgozni, akkor kabátot is vinned kell magaddal! 
  6. Evőeszköz, tányér, lábos, pohár és egyebek: gondold át, milyen konyhai felszerelésre lehet szükséged, és azoknak is hagyj helyet az utazótáskában! 

Egyéb igények

Ezek csak a legszükségesebb, általános dolgok, amelyekre rendszerint mindenkinek szüksége van, de ha ezen felül más igényeid is vannak, akkor természetesen a felsoroltakon túl plusz holmit is csomagolhatsz. Ha például gyógyszert szedsz rendszeresen, akkor azt is vidd magaddal, vagy ha van laptopod, és a munkaidő után használnád, akkor szintén kerüljön fel a listádra!